Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF. DR. GÜNGÖR YILMAZ, KENEVİRLE İLGİLİ TRT HABER’E KONUŞTU

REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF. DR. GÜNGÖR YILMAZ, KENEVİRLE İLGİLİ TRT HABER’E KONUŞTU

Endüstirel Kenevir alanında yaptığı çalışmalarla hem yerel basında hem de ulusal basında adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, bu kez TRT Haber’de yayınlanan Günaydın Haftasonu programında canlı yayında konu edildi.

Kenevir deneme ekim alanında gerçekleştirilen canlı yayında kenevirle ilgili bilgiler verilirken, kenevir hasadı da izleyicilerle paylaşıldı. Canlı yayın konuğu olarak programa katılan Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, 2020 yılı Ocak ayında YÖK tarafından endüstriyel kenevir alanında Yozgat Bozok Üniversitesi’nin ihtisaslaşma belgesi aldıktan sonra tüm hızıyla kenevirin endüstriye kazandırılması ve kenevire dayalı sanayinin Yozgat ve yöresinde çeşitlenmesi ve gelişmesi, istihdama katkı sağlaması için Üniversite olarak ar-ge çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ar-ge çalışmalarını yaparken önce hammaddeyi, materyali üretmemiz önemliydi. Biz bu bağlamda öncelikle tarımsal araştırmalarla, tarıma dair veriler elde etme ve hemen akabinde endüstriyel alanda araştırma yapacak olan gerek inşaat sektöründe gerek lif sektöründe kompozit malzeme ya da biyo-malzeme kullanacak olan araştırmacılarımız için, diğer taraftan tıbbı amaçla araştırma yapacak olan kenevirin kimyası ile uğraşacak olan gruplarımıza hammadde temini için denemeler başlattık. Üretim alanları oluşturmaya başladık. Bugünden itibaren tüm araştırma gruplarına arzu ettikleri çalışma materyalini tedarik ediyoruz. Diğer taraftan araştırma gruplarımız dünya ölçeğinde, ülkemizin de neye ihtiyacı varsa o eksende projeler üretmeye başladılar. Önümüzdeki günlerde bu projeleri Cumhurbaşkanlığımız Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunacağız.”

28.09.2020 11:41