Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

POLAT MAKİNA A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM POLAT ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

POLAT MAKİNA A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM POLAT ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Dünyada 5 kıtaya yaklaşık 80 ülkeye makine ve aksamları ihracatı yapan iş adamı İbrahim Polat, Endüstriyel Kenevir Projesi bünyesinde sürdürülen “Sektör Buluşmaları” kapsamında Üniversitemizi ziyaret etti.

Makine üretimi sektöründe yaklaşık 40 yıllık tecrübeye sahip olan İbrahim Polat, Tıbbi amaçlı kenevir alanında CBD ekstraktı elde etmeye yönelik geliştirdikleri makineleri ve elde ettikleri tecrübeleri, Kenevir Araştırmaları Gruplarına mensup öğretim elemanlarımıza aktardı.

Kenevir Araştırmaları koordinatörümüz Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulacak olan ve 4 yıllık çalışma planımızı içeren “Proje Rehberi”nin hazırlık süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bu toplantıyı takiben Araştırma Gruplarına mensup öğretim elemanları ile Rektörümüzün daveti üzerine üniversitemizi ziyaret eden işadamı İbrahim Polat’ın buluşma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Aydınlı iş adamı İbrahim Polat ve ekibi ile  Üniversitemiz Kenevir Araştırmaları Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen ve Endüstriyel Kenevir” alanında çalışmalar yapmak üzere üniversitemiz bünyesinde oluşturulan araştırma gruplarının mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ kenevirin ekonomiye kazandırılması ve kenevir ile ilgili akademik çalışmalar yapmakla öncelikle sorumlu olan üniversitenin Yozgat Bozok Üniversitesi olduğunu,  Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) bize yüklemiş olduğu misyon gereği kenevirin endüstriye kazandırılması görevini üstlendiklerini Koordinatör Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın tedarik ettiği materyallerle derhal çalışmalara başladıklarını ve çok önemli mesafeler aldıklarını belirtti. Son zamanlarda sektör buluşmalarının sıklaştığını ve paydaşlarla önemli işbirlikleri aşamasında olduklarını da sözlerine ekledi.

Rektör Karadağ, ülkemiz için önemli sanayicilerden biri olan iş adamı İbrahim Polat’ı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirerek, İbrahim Bey’in ilimize kenevir alanında çok önemli yatırımlar yapacağını özellikle medikal kenevir alanında çok büyük işler başarabileceklerine inandığını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, kenevirin endüstriye kazandırılması konusunu gündemde tutan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu konuda destelerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Toplantıda söz alan Polat Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, başarılı hayat hikayesinden kesitler vererek başladığı konuşmasında, ticaret hayatında mantığını kullanarak ve başarıya inanarak  çok önemli yatırımlar yaptığını, başarıda kararlılık iş kalitesi ile ekip çalışmasının  çok önemli olduğunu vurguladı. Polat, memleketine katma değer katmak  için bugüne kadar çalıştığını bundan sonra da çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Endüstriyel kenevir alanında bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan Yozgat Bozok Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Yozgat’a geldiğini belirten Polat, “Kenevir birçok alanda kullanılan çok farklı bir bitki.  Biz bundan sonra kendimizi kenevire adadık ve bu anlamda çok önemli çalışmalar gerçekleştirmek üzere yola çıktık.  İnşallah Yozgat ilimize ve Üniversitenize bu anlamda bir yatırım yaparız.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kenevir deneme alanlarını da gezen İbrahim Polat geceyi Yozgat’ta geçirerek, Yozgat’tan büyük bir memnuniyet ve yatırım vaadiyle ayrıldı.

10.09.2020 14:43