Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

AHLATCI HOLDiNG KENEVİR ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

AHLATCI HOLDiNG KENEVİR ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Ahlatcı’nın yaptığı, Çorum’da faaliyet gösteren, altın, enerji, sağlık, finans, otomotiv ve gayrimenkul alanlarında olmak üzere 6 ana alanda 34 şirketi olan, 30’ yakın ülkeye ihracat yapan ve Türkiye’nin altın üretimi ve ihracatında en önemli yere sahip bir ticari grup olan Ahlatcı Holding’de kenevir zirvesi gerçekleştirildi.

Holdingin Çorum’daki altın rafineri tesislerinde yapılan “Kenevir Zirvesi”ne Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Yozgat Valisi Ziya Polat, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk katıldılar.  Ahmet Ahlatcı’nın ev sahipliğinde yapılan zirvede ayrıca, Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Projesi Koordinatörümüz Prof. Dr. Güngör Yılmaz ile Enerji Araştırmaları Grubu Başkanımız Doç. Dr. İlhami Yiğit’in yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Bilim Politikaları Kurulu Üyesi Yozgat eski Milletvekilimiz Osman Coşkun ile Ahlatcı Grubun biyoteknoloji ve enerji alanında faaliyet gösteren teknik ekibi de yer aldı.  

Yapılan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitemizin endüstriyel kenevir alanındaki misyonunu, bu güne kadar yapılan çalışmaları ve geleceğe dair projeksiyonlarını dile getirdi. Ayrıca üniversitemizde kenevir katkılı geliştirilen ürünleri de tanıttı. Bu ürünlere yeni eklenen el yapımı kenevir liflerinden geliştirilen kağıt büyük ilgi gördü.

Rektörümüz ayrıca, zirve özel oturumunda bir de sunu yaparak, endüstriyel kenevir alanında faaliyet gösteren araştırma gruplarının ayrı ayrı faaliyetlerini ve özellikle enerji alanında süperkapasitör batarya yapma arzularını dile getirdi. Bu kapsamda  Yozgat’a yatırım yapmak için Ahlatcı Holdinge her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Endüstriyel kenevir alanında Yozgat’a yatırım yapmak isteyen pek çok firmanın son zamanlarda üniversitemizle temas kurduklarını, bunlar arasında Ahlatcı Holding’in çok özel bir yerinin olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Rektörümüz Prof.Dr. Karadağ, kenevir’in endüstriyel anlamda ülke ekonomisine kazandırılması noktasında bu işin destekçisi ve takipçisi olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Yapılan toplantıda Ahlatcı Grup adına konuşan Ahmet Ahlatcı ise kenevir alanına yatırım yapmak istediklerini, ekiplerinin bu konuda bir fizibilite çalışması içinde olduklarını, enerji ve sağlık sektörüne daha yakın durduklarını ve mutlaka Yozgat’a Hitit Üniversitesi ile işbirliği ile bir yatırımlarının olacağını ifade etti. Zirvede Ahlatcı, tek dertlerinin ülkeye döviz girişi ve ülkeden döviz çıkışını azaltmak olduğunu, kenevirle bunu nasıl sağlayabilirsek, onu yapmaya hazır olduklarını, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bu konuda ortaya koyduğu gayreti takdir ettiklerini de sözlerine ekledi.

Zirve, katılımcıların Ahlatcı Grubun altın rafineri tesislerini gezmesi ile tamamlandı.  

10.09.2020 14:36