Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

ENDÜSTRİYEL KENEVİR “SEKTÖR BULUŞMALARI” ÇERÇEVESİNDE GARANTİ TEKSTİL ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Hüseyin Yazar başkanlığında bir heyet endüstriyel kenevir alanında sektör buluşmaları çerçevesinde Üniversitemizi ziyaret etti.

ENDÜSTRİYEL KENEVİR “SEKTÖR BULUŞMALARI” ÇERÇEVESİNDE GARANTİ TEKSTİL ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Hüseyin Yazar ve beraberindeki heyet, Üniversitemiz Kenevir Araştırmaları Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ kenevirin ekonomiye kazandırılması noktasında bir süredir sektörel buluşmalar gerçekleştirdiklerini bu bağlamda Yozgat’ta faaliyet gösteren işletmelerimizi de bu büyük yarışın içinde görmek istediklerini ifade ederek şunları söyledi: “YÖK’ün bize verdiği Endüstriyel Kenevir alanında ihtisaslaşma yetkisi ile bu alanda hem akademik hem de sektörel çalışmalara hız verdik. Garanti Tekstil’in desteği ve ziyareti bu anlamda bizim için çok önemli. Bizler bu noktada ihtisas üniversitesi olarak sizlere en büyük katkıyı sağlamak istiyoruz. Farklı alanlarda sektörlerin Yozgat'ta konuşlanmasını istiyoruz. Kenevirin ekonomiye kazandırılma sürecini hızlandırmak istiyoruz. Bu noktada endüstriyel kenevirin ekonomiye kazandırılması için sektörel yatırımlar amacıyla potansiyeli olan firmalarla bir araya geliyoruz. Garanti Tekstil’in özellikle kompozit üretiminde Türkiye’nin sayılı firmaları arasında olduğunu biliyoruz. Endüstriyel Kenevirin de sadece bir alanda değil yaklaşık iki binin üzerinde ürün elde edilen bir alan olduğunu biliyoruz. Bu manada ürün yelpazesi çok geniş ve tekstilinde hammaddesini oluşturmaktadır. ”

Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, kenevirin mucize bir bitki olduğunu ve birçok sektörde kullanıldığında mevcut ürünü geliştirecek, farkındalık katacak özelliklere sahip olduğunu ifade ederek, ürünler bazında, gerçekleştirilecek protokol çerçevesinde karşılıklı potansiyellerimizi harekete geçirmek istediklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “İhtisas üniversitesi sorumluluğu çerçevesinde hazırlayacağımız protokol aracılığıyla biyokompozit ve teksil gibi alanları size emanet edebiliriz. Ben inanıyorum ki yapılacak ARGE çalışmalarıyla kısa sürede katma değeri yüksek ürünler ekonomiye kazandırılacaktır. Bu konuda yanımızda oldukları, destek verdikleri ve nazik ziyaretlerinden dolayı Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Hüseyin Yazar Bey’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Hüseyin Yazar da, Yozgat Bozok Üniversitesi’ne ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a teşekkür ederek, yapılacak görüşmelerle bu alanda çok önemli mesafeler alınacağını, bu noktada işbirliğine ve katkı sunmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

10.09.2020 14:34