Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

ENDÜSTRİYEL KENEVİR PROJESİ ARAŞTIRMA GRUPLARINA ÇALIŞMA STARTI VERİLDİ

ENDÜSTRİYEL KENEVİR PROJESİ ARAŞTIRMA GRUPLARINA ÇALIŞMA STARTI VERİLDİ

Yükseköğretim Kurulu tarafından “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Projesi kapsamına seçilen üniversitemizde, Endüstriyel kenevir eksenli araştırmalara ilişkin başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın,   Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen ve Araştırma Grubu Başkanlarının katılımı ile sosyal mesafe ve hijyen kuralına dikkat edilerek bir toplantı düzenledi.

Toplantıda proje koordinatörü sıfatıyla bir sunum yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, oluşturulan Araştırma Grubu Başkanlarına yerel kalkınma, üniversitemiz ve ülkemizin öncelikleri doğrultusunda kenevir esaslı projeler üretmeleri, özel sektörle işbirliği yapmaları, alt çalışma grupları da oluşturarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Dairesine sunulmak üzere oluşturulacak üst proje ile ilgili çalışmalara başlamaları hususunda önerilerde bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, kenevir esaslı projeleri önemsediklerini, bu hususta her türlü desteği vereceklerini, bu projenin Yozgat’ın ve ülkemizin kalınmasına büyük katkılar sağlayacağını belirterek bu sahada çalışanların yanında olduklarını, üniversitenin imkanları dahilinde bütçe ve insan kaynağı desteğini esirgemeyeceklerini ifade etti. 

15.09.2020 12:55